A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Голованівська центральна районна лікарня" Голованівської селищної ради

Поповнення «родини» ЦРЛ: до Голованівської лікарні прибули нові фахівці

Дата: 14.09.2020 08:38
Кількість переглядів: 162

Поповнення «родини» ЦРЛ: до Голованівської лікарні прибули нові фахівці

Цього тижня «родину» Голованівської ЦРЛ поповнили молоді та кваліфіковані фахівці: лікар-анестезіолог дитячий Олексій Семілуцький та анестезист Михайло Лепетун.

Про свій вибір, особливості роботи та плани на майбутнє вони з радістю розповіли читачам «ЧД».

Олексій родом з Мелітополя. Закінчивши місцевий медичний коледж, продовжив навчання у Запорізькому медичному університеті.

Каже, що ця професія манила ще з дитинства. Сам неодноразово відвідував лікарню, бачив вдячних пацієнтів, котрі дякували своїм лікарям – і вирішив, що також зможе бути таким, зможе допомагати іншим та дарували людям посмішки на обличчях.

«Звісно, було трохи лячно, та й, відверто кажучи, зараз теж є острах, проте саме це почуття – рушійна сила прогресу», –  впевнений фахівець.

Навчався молодий лікар Голованівської ЦРЛ на педіатра, оскільки ця професія одна з найважливіших в нашому суспільстві. (від ред. – Погодьтесь, рятувати дитячі життя – благородна справа).

Тим більш, що Олексій – ще й дитячий анестезіолог. «Безпосередньо під час навчання мене зацікавив напрямок саме дитячої анестезіології, оскільки це досить вузька та одна з найцікавіших професій», – запевнив молодий спеціаліст.

Навчання в університеті продовжилось інтернатурою… Два роки в Запорізькій міській дитячій лікарні додали молодому лікарю чимало впевненості та досвіду.

Наразі в його сферу діяльності входить допомога дітям в критичних станах від 0 і до 18 років. Мова йде про інтенсивну терапію, дезінтоксикаційну терапію (сильні отруєння), штучну вентиляцію легень, різні види ком, анестезію тощо…

Зараз його місце роботи в пологовому відділенні, де лікар готовий до активної праці та допомоги іншим.

Каже, що його професія схожа зі службою порятунку. Тут важлива кожна хвилинка. «Іноді близькі хворого дивляться на тебе і без слів, самими лиш очима просять про допомогу. Цього ніхто не каже, але це дуже відчутно… Такі моменти додають стимулу працювати та розвивати себе, адже дитячі лікарі-анестезіологи – останні, до кого звертаються пацієнти. І ти не маєш права на помилку. Маєш робити все можливе і навіть неможливе», – наголосив Олексій.

В лікарні йому дуже сподобалось. Попередньо лікар вже відвідував наш заклад охорони здоров’я. Познайомився з колективом, оглянув відділення і вирішив, що його місце роботи саме тут, в нашому рідному серцю Голованіську.

 

На своїй батьківщині трудову діяльність розпочав іще один молодий фахівець – Михайло Лепетун. Щойно закінчивши Первомайський медичний коледж, він приступив до роботи.

Там він отримав спеціальність медбрата-анестезиста – і відразу поповнив колектив хірургічного відділення Голованівської ЦРЛ. Вже навіть брав участь у своїй першій (від ред. – тут, в районній лікарні) операції.

Навчання тривало чотири роки разом з поєднанням теоретичної  і практичної частин. Практику ж проходив в Первомайській районній лікарні.

Медичну професію обрав, оскільки хотів бути корисним в цьому суспільстві. «Напевно, професія лікаря чи медичного брата – одна з найскладніших та найбільш відчайдушних. Потрібно вміти віддавати себе людям та бути у відповіді за людину під час операції.

Як на мене, ця робота — найблагородніша у світі. Саме через це вона мені до душі»,  –   підкреслює Михайло.

Також молодий фахівець впевнений, що головне в роботі будь-якого медичного працівника – вміти любити людей. Можна знати все про різні хвороби, бути готовим до будь-яких незрозумілих ситуацій, але без любові до своїх пацієнтів нічого не вийде. Головне –  підтримувати людей у ​​важку хвилину, якщо їм це потрібно, та мати до них співчуття.

«Я відчуваю, що це моє покликання. Саме цій справі я хотів би присвятити своє життя, –  наголосив Михайло Лепетун. –

Я вважаю, що людям потрібно обирати одну професію на все життя. Щоб коли ти встав зранку, то збирався на роботу з посмішкою на вустах, а не просто байдуже заварював каву і з небажанням чекав на черговий робочий день».

На допомогу молодим спеціалістам Голованівської лікарні приходять і досвідчені колеги.

«Колектив у нас теплий та дружний, приємно, що на нових фахівців тут чекають зі щирим серцем, –  додав Михайло. – Надалі в моїх планах – продовжувати працювати анестезистом, набиратись досвіду та впевнено розвиватись у цій сфері».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу