A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Голованівська центральна районна лікарня" Голованівської селищної ради

Медична допомога дітям і медичні огляди дітей

Дата: 22.09.2020 08:43
Кількість переглядів: 106

       Кожна дитина в Україні може отримати безоплатну медичну допомого за Програмою медичних гарантій. Для цього в неї повинна бути укладена декларація з педіатром чи сімейним лікарем. З сімейним лікарем, як і з педіатром, декларацію можна укласти з народження дитини.

        Від 14 років підліток може самостійно укладати декларацію з лікарем первинки. За дітей до 14 років декларацію з лікарем підписують батьки. Це може зробити один із батьків. Для цього потрібні документи батька або матері (паспорт, ІПН), свідоцтво про народження дитини і мобільний телефон.

        Програма медичних гарантій передбачає значний перелік безоплатних послуг. Медична допомога при народженні – це пріоритетна послуга, яка повністю покладається Програмою медичних гарантій.

       Підставою для надання послуг є звернення пацієнта до лікаря первинки, з яким укладено декларацію та подальше направлення до спеціалістів. Направлення не потрібне до гінеколога, психіатра, стоматолога, нарколога, фтизіатра та лікаря, у якого пацієнт під наглядом і з хронічним захворюванням.

       У період поширення коронавірусної інфекції є певні рекомендації головного державного санітарного лікаря України  щодо проходження профілактичних оглядів. Першокласники повинні пройти медичний огляд. Це базова перевірка стану здоров`я перед навчальним роком. Проте, якщо  регіон знаходиться в помаранчевій або в червоній зонах, то можна посунути терміни огляду. Тобто, пройти огляд через місяць - півтора, коли ситуація в регіоні стабілізується.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу