A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Голованівська центральна районна лікарня" Голованівської селищної ради

Оновлену лабораторію, де проводитимуть ПЛР-тестування, відкриють завтра в обласній лікарні

Дата: 21.10.2020 14:37
Кількість переглядів: 119

Завтра, 22 жовтня, у Кіровоградській обласній лікарні відкриють оновлену лабораторію, де проводитимуть ПЛР-тестування, передає кореспондент CBN.

Завдяки цьому на місці проводитимуть тестування як пацієнтам, так і медичним працівникам. А також це розвантажить роботу обласного лабораторного центру, зазначив голова ОДА Андрій Назаренко.

«Чим раніше ми будемо діагностувати, ПЛР-тестуванням виявляти цю недугу, тим скоріше будемо ізолювати пацієнта, і тим менше будуть заражатися інші люди. Тому ПЛР-тестування в області – це дуже-дуже важливо. Це значно покращить роботу самої обласної лікарні, спростить її та розвантажить наш обласний лабораторний центр», – сказав він.

Працює лабораторія ще з 2006 року, коли була епідемія грипу. Через коронавірусну інфекцію лабораторію перелаштували. Відтепер тут знаходяться напівбокси, де проводитимуть діагностику на інфекції, приймальна кімната, санітарна зона, кімната персоналу. Загалом на лабораторію витратили 1 мільйон 100 тисяч гривень, які збирали для лікарні меценати: 720 тисяч гривень на обладнання й 300 тисяч гривень на ремонт.

«Тут нічого вже не треба змінювати. Ми вже все, що можна, ми зробили. На сьогоднішній день тут є все. Тобто, ми можемо в автоматичному режимі виділяти цей вірус і видавати всі ці відповіді», – додала головна лікарка обласної лікарні Лариса Андреєва вона.

За кошти закладу, а це 55 тисяч гривень, тут створили умови, які забезпечать функціонування лабораторії. Обласна влада, в свою чергу, виділила 560 тисяч гривень з бюджету на реактиви для тестувань, аби можна було проводити ПЛР-тестування.

Після переоблаштування лабораторія проводитиме не лише тести на коронавірус. За словами лікарки-лаборантки обласної лікарні Олени Бондаренко, тут продовжуватимуть діагностувати й інші інфекції.

«Раніше ми займалися інфекціями, які передавалися статевим шляхом. Вже шість років ми проводимо діагностику вірусних гепатитів В, С, і вже два роки – гепатит D. Зараз плануємо займатися коронавірусною інфекцією, адже кількість хворих росте», – зазначила лікарка-лаборантка.

Розпочинає свою роботу лабораторія вже завтра, 22 жовтня. Однак, за вимогами МОЗ, діяльність таких лабораторій контролюють акредитовані лабораторії МОЗ України. Це означає, що перші десять позитивних та перших десять негативних обстежень будуть перевірені обласним лабцентром.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу