A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Голованівська центральна районна лікарня" Голованівської селищної ради

Шановні жителі Голованівського району!

Дата: 02.11.2020 15:53
Кількість переглядів: 108

         Протягом останніх трьох тижнів епідситуація в нашому районі погіршилась. Різко зросло число госпіталізованих пацієнтів в усі відділення Голованівської центральної районної лікарні, що призвело до їх переповнення. Почастішали випадки, коли люди звертаються з метою госпіталізації самостійно без направлення сімейного лікаря та не маючи потреби в стаціонарному лікуванні керовані власним занепокоєнням та страхом. Лікарі Голованівської ЦРЛ стурбовані тим, що може статись так коли пацієнти з легким ступенем перебігу хвороби які б могли  лікуватись в домашніх умовах займатимуть ліжка в відділенні, а пацієнтам які дійсно потребуватимуть стаціонарних умов не буде місця. Ми розуміємо вашу стурбованість, але дозвольте ваш стан здоров’я оцінити сімейному лікарю. Не в усіх випадках коли діагностують пневмонію (запалення легень) потрібно пацієнта лікувати стаціонарно.

              Отже, якщо ви себе погано почуваєте, зателефонуйте своєму сімейному лікарю, номер телефону є в декларації яку ви уклали,перед тим як робити дзвінок виміряйте у себе частоту дихання, частоту серцевих скорочень, температуру тіла, якщо є можливість тиск, це допоможе лікарю краще зрозуміти ваш стан. Якщо ви за якихось причин не додзвонились, зателефонуйте за номером: 0951707072

     Якщо ж ви все таки вирішили звернутись у заклад не забувайтепро карантинні заходи:- вдягніть маску,                     -дотримуйтесь дистанції 1.5 метра між відвідувачами. Лікар обстежить вас, оцінить стан вашого здоров’я, та визначить спосіб лікування.

           Обов’язковій госпіталізації підлягають  пацієнти з діагностованою пневмонією які мають: -хронічні захворювання з боку легень, серцево-судинної системи, цукровий діабет, онкозахворювання.

-низький рівень сатурації (насиченість крові киснем)-нижче 93%

-тривале підвищення температури тіла вище 38.0, щоне піддається лікуванні в амбулаторних умовах на тлі приймання жаропонижаючих препаратів.

 

-тривало шлунково-кишкові симптоми (нудота,блювання, діарея)

-зміни психічного стану (сплутаність свідомості, загальмованість).

-прогресування задишки (частота дихання за хвилину більше 24-26)

Для всіх інших ліпшим буде залишатись вдома, дихати свіжим повітрям, часто провітрювати кімнату, пити багато теплої рідини, приймати препарати які призначив лікар.

Бережіть себе та своїх рідних, дотримуйтесь протиепідемічних заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу