A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Голованівська центральна районна лікарня" Голованівської селищної ради

Знання які врятують життя!!!

Дата: 16.11.2020 09:43
Кількість переглядів: 198

          Життя часто нам приносить несподівані сюрпризи, особливо коли цього зовсім не чекаєш. І, один з таких неприємних моментів у житті є дорожньо- транспортні пригоди.

В Україні, з 9 по 15 листопада 2020 року проходив Тиждень безпеки дорожнього руху, який покликаний привернути увагу суспільства до проблем травматизму і смертності на українських дорогах та пошуку їх подолання.

З урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів спрямованих на запобігання епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби в КНП «Голованівська ЦРЛ» переважна більшість заходів проходить в обмеженому форматі та скороченому часі проведення.

Так, в рамках тижня безпеки дорожнього руху на українськи дорогах, в КНП «Голованівська ЦРЛ» проведено «КРУГЛИЙ СТІЛ» з обмеженою кількістю присутніх, на який були запрошенні водії медичного закладу, інженер з питань охорони праці та фахівець цивільного захисту лікарні, лікарі поліклінічного відділення.

Цей захід відкрила медичний директор Брижатюк О.В., яка привернула увагу присутніх до проблем травматизму і смертності на українських дорогах та пошуку шляхів їх подолання, а фахівець з питань цивільного захисту лікарні Зеленчук Л. М. своєю інформацією звернула увагу присутніх на дотримання правил дорожнього руху, профілактичних заходах з підвищення безпеки руху та запобігання ДТП.

За останні роки на шляхах України кількість дорожньо-транспортних пригод значно зросла. Проте, суттєва частка потерпілих у разі ДТП гине внаслідок несвоєчасного отримання екстреної медичної допомоги на місці пригоди, хоч у деяких випадках травми за їх важкістю не є смертельними.

За даними ВООЗ, 20% із числа загиблих могли бути врятовані, якби медична допомога була вчасно надана на місці події. Особливо важливим при ДТП є зв'язок, особливо тоді, якщо сталася транспортна подія далеко від населеного пункту, тому у більшості випадків із- за відсутності належного зв'язку надання медичної допомоги може затримуватися. І, тільки, максимальне скорочення часу від виникнення травми і до початку надання медичної допомоги дозволяє зменшити кількість несприятливих прогнозів, а від якості надання долікарської допомоги у багатьох випадках залежить подальший успіх лікування постраждалих.

Тому, основними питаннями роботи «круглого столу» стало також питання надання домедичної допомоги постраждалим у ДТП до приїзду ШМД на місце події. Присутні цього заходу могли отримати знання, які можуть врятувати життя.

Аналіз медичних наслідків транспортних катастроф дозволяє зробити висновок, що постраждалі у ДТП носять переважно хірургічний характер.

Саме тому, лікар-травматолог Мешков В.О. провів навчання водіїв, які отримали теоретичні та практичні навички алгоритму дій первинного огляду потерпілих у ДТП, способи надання домедичної допомоги постраждалим а саме: визначення пульсу сонної артерії, ревізії ротової порожнини, відновлення прохідності дихальних шляхів для проведення дихальної реанімації, оцінка частоти та характеру дихальних рухів, проведення штучного дихання та зовнішнього масажу серця дорослим та дітям, методи тимчасової зупинки зовнішньої кровотечі, накладання пов'язок на рани, використання підручних засобів та інші питання, які виникали у присутніх.

В практичних навчаннях взяв участь водій нашого медичного закладу Олександр Безкоровайний та молодша медична сестра поліклінічного відділення Віра Дудіна .

Крім питань безпеки дорожнього руху на шляхах України та надання долікарської допомоги потерпілим в дорожньо -транспортних пригодах, на засіданні круглого столу були розглянуті інші питання сьогодення: здійснення заходів, спрямованих на запобігання та протидії поширення коронавірусної інфекції серед медичних працівників та інші виробничі питання

Любов Зеленчук, Фахівець з питань цивільного захисту лікарні.

Олександр Ніколаєв лікар-отоларинголог, завідуючий поліклінічним відділенням КНП «Голованівська ЦРЛ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу