A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Голованівська центральна районна лікарня" Голованівської селищної ради

Голованівська ЦРЛ вигідно замовила першу цьогорічну пару кисневих концентраторів

Дата: 12.01.2021 13:31
Кількість переглядів: 140

Голованівська центральна районна лікарня 8-го січня прозвітувала про придбання у столичного ТОВ «Здраво» двох кисневих концентраторів OVL-10.

 

Загальна вартість контракту, який було підписано за спеціальною «ковідною процедурою», тобто без проведення конкурентних торгів, склала 75,6 тисяч гривень. Таким чином ціна одного концентратора сягнула 37,8 тисяч. За два місяці до того лікарня вже підписувала аналогічний договір. Ціна при цьому залишилась незмінною.

 

Кисневі концентратори OVL-10 використовуються у випадках, коли відсутні балони або централізована система подачі кисню. Один такий апарат може виробляти до 10 літрів кисню за хвилину. Це перший договір на придбання концентраторів підписаний медзакладами Кіровоградської області у 2021 році.

Наприкінці минулого року Центр первинної медико-санітарної допомоги Долинської районної ради повідомив про придбання аналогічного обладнання, заплативши за один апарат на 200 гривень більше від своїх Голованівських колег.

 

А от Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради, який двома угодами замовив у ТОВ «Інноваційна медична група» і ТОВ «Циммер медізин сістем Україна» 450 концентраторів виклала за кожен OVL-10 по 39,5 тисяч гривень. Таким чином потенційна переплата Центру склала 765 тисяч гривень.

 

Засновником ТОВ «Здраво» є АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Еландівест». А от бенефіціарним власником та заодно керівником фірми вказаний Валерій Лось, який очолює групу компаній, що працюють в різних сферах: фармацевтична діяльність, виробництво одягу, побутових товарів та інше.

 

Однак основним активом групи є саме фармацевтична компанія «Здраво», котра за інформацією аналітичного порталу «YouControl» займається просуванням на ринку України медичних препаратів і обладнання.

 

Із липня минулого року Голованівську центральну районну лікарню очолює Ольга Бугаєнко, яка минулоріч балотувалась до Кіровоградської обласної ради від «Європейської солідарності», однак обрана не була.

 

Павло Лісниченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу