A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Голованівська центральна районна лікарня" Голованівської селищної ради

ТЕСТИ НА СКРИНІНГ НА ПЕРВИНЦІ: В НСЗУ ПОЯСНИЛИ ОНОВЛЕНИЙ АЛГОРИТМ ТЕСТУВАННЯ НА КОРОНАВІРУС

Дата: 18.01.2021 10:03
Кількість переглядів: 114

 В Україні оновили алгоритм тестування на COVID-19, відтепер тестування пацієнтів відбуватиметься на первинці, а тестувати будуть навіть людей з ознаками гострої респіраторної вірусної інфекції. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу НСЗУ.

“Пандемія COVID-19 в Україні не вщухає. Аби розширити доступ пацієнтів до тестування і швидше виявляти інфікованих коронавірусом та ефективніше протистояти пандемії в Україні оновили алгоритм тестування на COVID-19. А саме – тестування пацієнтів з підозрою на ковід буде проводитися на первинній ланці та на рівні амбулаторної допомоги”, – йдеться у повідомленні.

Зміни передбачають, що тестування на коронавірус будуть робити людям з ознаками гострої респіраторної вірусної інфекції. Раніше тестували пацієнтів лише з симптомами COVID-19 та пневмонії. Відбір матеріалів для тестування та їх транспортування у лабораторний центр МОЗ тепер входить до пакету з надання медичної допомоги на первинній ланці. І є безоплатним для пацієнта з підозрою на COVID-19.

Зазначається, що у 1-му кварталі цього року не буде пакету послуг для мобільних бригад, що беруть матеріал для тестування у пацієнтів з підозрою на COVID-19. Натомість Центри надання первинної меддопомоги створюють пункти тестування. Також Центри медико-санітарної допомоги мають можливість домовитися між собою та створити спільні пункти тестування або мобільні бригади.

До пакету первинної медичної допомоги додали скринінгове обстеження. Скринінгове дослідження на визначення антигену SARS-CoV-2 проводять:

– людям з підозрою на COVID-19;

– людям з симптомами тяжкого гострого респіраторного синдрому, інших ГРВІ або з ознаками пневмонії;

– пацієнтам, які підлягають плановій госпіталізації;

– особам, які були у тісному контакті з хворим на COVID-19 та тим, хто повернувся з регіонів, де зафіксовано масштабне розповсюдження COVID-19.

“Позитивний результат швидкого тесту на визначення антигену SARSCoV-2 має бути підтверджений за допомогою ПЛР-тесту. Експрес-тестування проводиться лише за направленням лікаря, а не за бажанням пацієнта”, – додали в НСЗУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу