A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Голованівська центральна районна лікарня" Голованівської селищної ради

У Кіровоградській області знизилась захворюваність на туберкульоз: вплинула пандемія

Дата: 25.03.2021 08:39
Кількість переглядів: 97

У Кіровоградській області знизилась захворюваність на туберкульоз: вплинула пандемія

На 30% в області знизилась захворюваність на туберкульоз через пандемію коронавірусу. 

Про це стало відомо вчора, 24 березня, під час онлайн брифінгу Центру громадського здоров’я до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. 

– Кіровоградщина належить до тих регіонів, у яких рівень захворюваності вище, ніж середньоукраїнський. Ця тенденція спостерігалася протягом останніх років, –  відповіла на запитання “Гречки” завідувачка відділу координації програм діагностики та лікування туберкульозу ЦГЗ МОЗ України Яна Терлеєва. – Оскільки через карантинні обмеження відбулося стрімке зниження реєстрації чи виявлення пацієнтів з туберкульозом, то відповідно Кіровоградський регіон не був виключенням і в ньому також на 30% знизилась захворюваність на туберкульоз. 

За даними Центру медичної статистики МОЗ, в Україні за 2020 рік кількість уперше зареєстрованих захворювань на туберкульоз, включно з його рецидивами, становила 17 593, або 42,2 на 100 000 населення, що на 29,8% менше показника 2019 року (60,1 на 100 000 населення).

– Цій цифрі радіти не можна. Тому що показник захворюваності менший на 30% це не є реальний показник. Це показник виявлення в контексті впливу пандемії COVID-19 не може не турбувати. Така тенденція до зменшення пояснюється впливом пандемії і як наслідок зменшення кількості звернень людей за медичною допомогою через обмежувальні заходи, – розповів гендиректор Центру громадського здоров’я України Роман Родина.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу