A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Голованівська центральна районна лікарня" Голованівської селищної ради

Всесвітній день здоров'я (World Health Day) Відзначається: щорічно 7 Квітня

Дата: 07.04.2021 08:46
Кількість переглядів: 401

Всесвітній день здоров'я (World Health Day)

Щорічно у всьому світі 7 квітня відзначають Всесвітній день здоров'я (World Health Day). Дата свята не випадкова. Створення Всесвітнього дня здоров'я тісно пов'язане зі створенням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Отже, в грудні 1945 року представники Бразилії і Китаю запропонували створити міжнародну організацію охорони здоров'я, яка була б всеосяжною і абсолютно незалежною від будь-яких державних повноважень.

У липні 1946 року, в Нью-Йорку був затверджений статут Всесвітньої організації охорони здоров'я, який набрав чинності 7 квітня 1948 року. Саме 7 квітня, але 1950 року вперше в світі було відзначено Всесвітній день здоров'я.

Всесвітній день здоров'я - це глобальна кампанія (одна з восьми офіційних кампаній ВООЗ в галузі охорони здоров'я), яка спрямована на привернення уваги кожного жителя нашої планети до проблем здоров'я та охорони здоров'я, з метою проведення спільних дій для захисту здоров'я людей. У цей день у всьому світі під егідою ВООЗ пропагують фізичне, розумове і емоційне благополуччя кожного з нас.

Щорічно Всесвітній день здоров'я присвячується глобальним проблемам в світі здоров'я і медицини, які стоять перед охороною здоров'я планети, і проходить під різними девізами. Все девізи вибирає Генеральний директор ВООЗ на основі пропозицій урядів і персоналу країн-членів ВООЗ. Теми Дня здоров'я змінювалися, але завжди зачіпали дуже важливі питання: від психічного здоров'я до страхування, від глобальної ліквідації поліомієліту до збереження активності в літньому віці, від вагітності до безпеки дорожнього руху. На сайті http://www.who.int/campaigns/world-health-day/, ви можете дізнатися девіз поточного року і також всі попередні.

Поширення новин про здоров'я і загрози для здоров'я людей може бути відмінним способом відсвяткувати це свято. Кожен з нас повинен бути стурбований своїм здоров'ям і здоров'ям оточуючих.

На сьогоднішній день актуальність стану нашого з вами здоров'я обумовлена ​​зростанням і зміною характеру навантажень на людський організм, в зв'язку зі збільшенням ризиків техногенного та екологічного характеру. У ситуації, що склалася турбота про здоров'я і самопочуття індивідуума пов'язана з виживанням і збереженням людини як виду.

Хочеться в День здоров'я нагадати всім основні складові здорового способу життя:

  • гігієна;
  • рух - це життя;
  • відмова від шкідливих звичок;
  • здоровий сон;
  • правильне харчування;
  • загартовування;
  • профілактика захворювань.

Радимо дотримуватися простих правил здорового способу життя для того, щоб залишатися здоровими (духовно і фізично), жити довго і щасливо! Не забуваючи при цьому, говорити - «Дякуємо» всім, хто піклується про ваше здоров'я і допомагає долати хвороби, тобто медичним працівникам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу