A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Голованівська центральна районна лікарня" Голованівської селищної ради

«Дії органів управління та сил цивільного захисту медичної спеціалізованої служби Голованівського району при виникненні надзвичайної ситуації природного характеру – ЗЕМЛЕТРУС»

Дата: 09.09.2020 12:00
Кількість переглядів: 136

Нещодавно на базі КНП «Голованівська ЦРЛ» у гінекологічно-хірургічному відділенні відбулося комплексно об`єктове тренування на тему: «Дії органів управління та сил цивільного захисту медичної спеціалізованої служби Голованівського району при виникненні надзвичайної ситуації природного характеру – ЗЕМЛЕТРУС».

Перед медичною службою району зараз стоїть актуальне завдання, як при необхідності та в умовах карантину при можливому масовому  надходженні постраждалих до медичного закладу, швидко і професійно надати їм медичну допомогу та врятувати якомога більше людських життів.

Саме тому, заплановане питання таке як, землетрус відпрацьовувалось у стінах гінекологічно-хірургічного відділення лікарні, в якому на стаціонарному лікуванні перебуває щоденно найбільша кількість хворих, із них майже третина важкохворих, тобто не транспортабельних, які потребують не тільки кваліфікованого медичного обслуговування але і цілодобового надійного захисту та збереження їх життя в стінах цього медичного закладу. Адже землетрус - це не прогнозоване явище у часі, але час прийняття нами дій є вирішальний.

Захід, за сценарієм складався з двох частин – теоретичної та практичної.

Фахівець з питань цивільного захисту лікарні Любов Зеленчук проінформувала присутніх про велику небезпеку підземних поштовхів, про їх руйнівну силу, про виникнення такого некерованого природнього явища як землетрус на території України, області і зокрема нашого району.

 Вона наголосила, що реагування населення на землетрус починається з його виникнення. І, відчувши перші підземні поштовхи слід діяти відповідно до даних рекомендацій: потрібно негайно залишити будівлю, або зайняти в середині будівлі найбільш безпечне місце. Такими місцями можуть бути дверні отвори в капітальних стінах, потрібно остерігатись падіння штукатурки, арматури, плит перекриття, полиць з посудом та інших предметів. Доречно знаходитись подалі від вікон, скляних перегородок. Особливу небезпеку являють обірвані та невід`єднані від електичної мережі дроти.

Зусилля всіх людей, які не мають ушкоджень повинні бути зосереджені перш за все на розшук, вивільнення з під завалів та надання першої медичної допомоги постраждалим.

Відповідно до задуму тренування, відтворення обстановки та плану емітації, склалася вихідна тренування.

Начальник штабу МССЦЗ району та медичний директор КНП «Голованівська ЦРЛ» - Олена Брижатюк, всім присутнім зачитала ввідну про те, що на території України стався землетрус руйнівної сили 4-6 балів. Підземні поштовхи відчувались на території району, які стали для нашого медичного закладу трагічними.

Андрій Поліщук – завідувач гінекологічно-хірургічного відділення лікарні, доповів присутнім, що відділення готове до проведення тренування.

І, до імпровізованого сортувального майданчику, один за одним поступали вивільнені з-під завалів постраждалі, які були травмовані. Швидко і кваліфіковано була визначена черговість надання першої медичної допомоги постраждалим. Медичну допомогу надавали сестри медичні хірургічно-гінекологічного відділення Ліана Новіцька, Галина Дубова та Наталія Коротюк.

Підбиваючи підсумки тренування присутні акцентували увагу на тому, що нам є чого вчитися та як діяти в екстремальних умовах спільно, швидко і злагоджено а головне професійно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу