A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Голованівська центральна районна лікарня" Голованівської селищної ради

В Україні узаконили трансплантацію: Степанов розкрив перші деталі

Дата: 01.03.2021 09:17
Кількість переглядів: 104

 

Кабінет міністрів України узаконив трансплантацію, підтримавши постанову Міністерства охорони здоров'я "Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині".

Про це написав очільник МОЗ Максим Степанов. Він наголосив, що цей крок дав старт цілому напряму у вітчизняній медицині.

"Це перемога, над якою ми працювали спільно з нашими лікарями протягом останнього часу. Україна нарешті створила цивілізовані умови для проведення складних та наукоємних операцій із трансплантації. Наші лікарі нарешті отримують можливість використовувати донорську шкіру", – написав міністр.

Він наголосив, що це істотно спростить лікування опіків будь-якої складності й дасть набагато більші шанси на одужання пацієнтам із такими ураженнями. Адже тепер мінімізується ризик зараження, ймовірність ускладнень із перебігом сепсису, а реабілітація стане дешевшою і менш болісною.

Ще один важливий аспект ухваленого документа, за словами Степанова, – це створення ринку біоімплантів в Україні. Зокрема, відтепер упорядковується їх обіг, виготовлення та контроль якості.

"Ми започатковуємо умови для розвитку вітчизняного виробництва біоімплантів, що знизить фінансове навантаження на медичну систему. Хрящі, сухожилля, фрагменти кісток тощо виготовлятимуться в Україні, а не імпортуватимуться. Це вкрай важливо і в аспекті соціальної реабілітації наших військових та ветеранів АТО/ООС, людей, які отримали травми в аваріях та на виробництвах", – пояснив урядовець.

Степанов також підкреслив, що ухвалення постанови позитивно вплине і на економіку України. Адже вона дозволить створити окрему виробничу галузь та стимулюватиме створення нових робочих місць.

"Наші лікарі не їхатимуть за кордон в пошуках кращої долі, а матимуть всі умови для успішної самореалізації в Україні. Україна нарешті стає повноправним гравцем на світовому ринку трансплантації й переконаний, створить серйозну конкуренцію іноземним виробникам", – підсумував міністр.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу