A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Голованівська центральна районна лікарня" Голованівської селищної ради

Новини

З такою підтримкою ми обов’язково переможемо!

Останнім часом перед українцями постало багато серйозних викликів, адже у державі війна. Страшна, жорстока та несправедлива війна, яка забрала вже дуже багато невинних життів. Але українці непереможні, ми сильні та відважні і готові в будь-який час боронити рідну Батьківщину. За 25 днів війни ми об’єдналися ще більше задля спільної мети – ПЕРЕМОГИ над підлим російським ворогом.

14:27 20.03.2022

COVID-19 та туберкульоз: як не сплутати хвороби

Коронавірусна хвороба COVID-19 та туберкульоз мають схожі симптоми. Обидва захворювання можуть мати тяжкі наслідки для життя та здоров’я людини, тому варто знати, як їх відрізнити та коли звертатись за медичною допомогою. 

14:51 12.01.2022

Про довідку для пацієнтів, що мають тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації проти COVID-19.

У Кіровоградській ОДА розповіли про довідку для пацієнтів, що мають тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації Міністерство охорони здоров’я України затвердило форму довідки, яку лікарі видаватимуть пацієнтам, що мають тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації проти COVID-19. Про це сьогодні, під час онлайн-брифінгу у Кіровоградській ОДА розповіла головна санлікарка області Надія Оперчук. Відповідну форму № 028-1/о «Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та інструкцію щодо її заповнення було затверджено наказом МОЗ № 2394 від 2 листопада 2021 року. «Форма № 028-1/о заповнюється на підставі медичних записів про стан здоров'я пацієнта з урахуванням критеріїв, які визначаються відповідно до Інструкцій до застосування вакцин, рішень НТГЕІ та “Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень”», - зазначила Надія Оперчук. Нагадаємо, що постійні протипоказання можуть бути лише до щеплення конкретною вакциною від COVID-19, як-от важка алергічна реакція (анафілаксія) на першу дозу цієї вакцини або на один із її компонентів. У довідці про тимчасові протипоказання до вакцинації від COVID-19 має бути обов’язково вказаний термін дії цих протипоказань.

13:26 11.11.2021

Як носити маски

Незалежно від того, пройшла людина повний курс щеплення проти COVID-19 чи перехворіла, захисні маски зобов’язані носити всі без виключення. 

13:01 06.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу